950x534 768x420

2020'de Sıklıkla Duyacağınız Cilt Bakım Trendleri

2020'de Sıklıkla Duyacağınız Cilt Bakım Trendleri

 

Evde Cilt Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir

Sağlıklı ve Pürüzsüz Görünen Bir Cilt İçin Öneriler

Cildin her zaman istediğin gibi görünmeyebilir. Çevresel koşullara sürekli açık olması sebebiyle yıpranabilir, pürüzlere sahip olabilir ve leke görünümü oluşabilir. Siyah noktalar, beslenme durumun, alkol ve sigara kullanım oranın da cildinin görünümünü değiştirebilen önemli etkenlerdir. Bu nedenle cildine ihtiyacı olan bakımı sağlamalısın. Cildini düzenli olarak temizlemeli, ihtiyacı olan nemi vermeli, tonik ve maske gibi ürünlerle desteklemelisin. Onu mükemmel tutmak için cilt bakımı rutinini ihmal etmemelisin.

Cilt Bakımı Neden Gerekiyor?

Yalnızca güzel görünme açısından değil sağlıklı görünen bir cilde sahip olmak için de cilt bakım rutinini uygulayabilirsin. Cildin gün içinde çevreden gelen tozları, UV ışınlarını ve pek çok şeyi içerisine hapseder. Bundan dolayı cildine bakım yapıp temizlemen oldukça önemli. Cilt bakımı aşamasını göz ardı edersen solgun ve yorgun bir görüntüyle birlikte ilerleyen yaşlarında kırışıklık görünümü ile karşılaşabilirsin.

Cildini temizlemendeki en önemli amaç; onu kirlerden ve fazla sebumdan arındırıp, dinlenmesini sağlamandır.

Düzenli Cilt Bakımı ile Hangi Problemleri Çözebilirsin?

1.) Siyah nokta: Öncelikle çoğu kişi gibi sen de siyah noktalarla savaşıyor olabilirsin. Eğer cildini etkili şekilde arındırıp daha sonra nemlendirici maske de uygularsan daha parlak bir görünüme kavuşup istemediğin siyah nokta görünümünü azaltman mümkün. Siyah noktalar için siyah nokta peelingi ya da maskesi uygulayabilirsin.

2.) Cilt lekeleri: Güneş kaynaklı leke görünümünü düzenli ve uygun cilt bakımı ile azaltman mümkün. Cilt leke görünümü karşıtı kremler edinip bunları bakım rutinine dahil edebilirsin. Böylece istediğin cilt görünümüne bir adım daha yaklaşmış olursun. 

3.) Cilt tonu eşitsizliği görünümü: En sık görülen problemlerin başında cilt tonu eşitisizliği görünümü geliyor. Pek çok sebepten kaynaklı olabilen bu problem, çözümsüz görünüp moralini bozmasın. Cilt tonu görünümünü eşitlemeye yardımcı kremler edinerek çözüm bulabilir, cildinin mükemmel görünmesini sağlayabilirsin.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cildinin sağlığı oldukça önemlidir. Çünkü cildinin sağlıklı olması aynı zamanda senin de sağlıklı bir birey olduğunu gösterebiliyor. Yediğin yemekler, içtiklerin, yaşam kaliten, psikolojinin durumu ve daha pek çok etken ne kadar iyiyse cildin de o kadar muhteşem ve sağlıklı görünür. Yani senin cildin vücudunun nasıl çalıştığıyla ilgili ipuçları barındırıyor. Hatta bazı durumlarda uyarı bile verebiliyor. Eğer bir probleme sahip değilsen cilt bakımı konusunda gerekenleri yapman cildinin sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşmasını olanaklı kılabiliyor.

Cilt bakımı rutininde cildini her gün sabah ve akşam hatta gerekirse üç kere temizleme ürününle yıkamanı öneriyoruz. Makyajla uyumak cilt kusurlarına davetiye çıkarır. Cilt tipine göre haftada birkaç kere peeling uygulayarak cildini etkili şekilde arındırabilirsin. Bu konuda fikir sahibi değilsen cilt bakımı konusunda uzman kişilere danışarak bakım rutini oluşturabilirsin.

Çoğu kişi yağlı bir cilde sahip olduğu için nemlendirme konusunu atlıyor. Oysaki her cildin neme ihtiyacı var. Bu nedenle cilt nemlendirici maske edinerek her gün bu ihtiyacını gidermeni öneriyoruz. Cildini sürekli olarak yoğun ürünlerle yıkamak iyi gelmeyebilir. Bir diğer önerimiz ise yüzünü soğuk ya da sıcak suyla değil ılık suyla yıkaman. Yıkadıktan sonra cildini kağıt havluyla kurulayabilirsin. Havlular cilt doktorları tarafından da pek tavsiye edilmiyor. Yapılan yanlışlardan biri de cildin tamamen kurulanması. Yüzünü biraz ıslak bırakarak suyunu kendisinin çekmesine ve nemlenmesine fırsat verebilirsin.

 

Dönüştürülebilir ve Doğal Kaynaklı Cilt Bakımı

Her yıl canlılarımızın yaşam alanı olan denizlerimize 4,8-12 milyon ton arası plastik atılıyor. Bu maddeler bilinçsizce gezegenimizi kirletiyor. Tüm bu sorunların karşısında durman için aldığın ürünün içeriği, ambalajı kadar formülü de büyük öneme sahip. Artık dönüştürülebilen cam ambalajların yanında tamamen geri dönüşüme kazandırılabilecek plastik ambalajlar da satılıyor. Bu bilgilere ulaşabileceğin doğru kaynak ise almak istediğin ürünün kutusunun arkasındaki bilgilerde bulunuyor.

Çok fazla materyale sahip ambalajların geri dönüşümü diğerlerine göre daha uzun süreli ve zor olabiliyor. Bu yüzden ürün seçerken daha minimal tasarımlara sahip olan ambalajlara yönelerek dönüşüme katkıda bulunabilirsin. Böylelikle hem cildine hem de çevreye hassasiyet göstermiş olursun.

Dönüştürülebilir olan ürünlerle doğal cilt bakımını da halletmiş oluyorsun. Doğal kaynaklı içerikler ile zenginleştirilmiş cilt bakım ürünleri kullandığın süre boyunca cildinin görünümünü geliştiriyor. Bitirdikten sonra ise geri dönüştürülebilir ambalajlarıyla çevreye de gereken güzelliği katıyor.

Değişmeyen Bakım Adımları: Cilt Nemlendirme ve Nemlendirici Maske

Vücudunun %75’i sudan oluşuyor. Bundan dolayı yeteri kadar su içmek sağlığın açısından çok önemli. Ayrıca cildinin de vücudun gibi neme ihtiyacı var. Düzenli olarak ihtiyacı olan neme kavuşmak cildin için çok önemli.

Cildine her zaman gerekli nemi vermeni öneriyoruz. Makyaj yapmadığın günlerde bile cilt bakımı rutinini uygulayıp cildini nemlendirmelisin. Cildinin ihtiyacı olan neme doymasının ardından sahip olduğun pek çok istenmeyen görünüme karşı savaşabilirsin. Cildinin pürüzsüz ve sağlıklı görünümü için düzenli olarak nemlendirmen senin açından iyi olur. Bundan dolayı hangi cilt tipine sahip olursan ol kendine uygun bir nemlendirici maske ya da krem edinip kullanmak cildini ve seni mutlu edecektir.

Özellikle kuru bir cildin varsa cilt bakımı ve nemlenme çok önemli. Nemlendirme aşaması cilt yüzeyindeki aşırı kuru görünümü gidererek hassasiyetinin de azalmasına yardımcı olacaktır. Çevre kirliliği, zararlı güneş ışınları, soğuk hava şartları gibi çoğu şey kuru cildinin daha da kurumasına yol açabiliyor. Tüm bunlara engel olup güzelliğini de korumak istiyorsan hem bol bol su içmen hem de dışarıdan cilt bakımındaki nemlendirme basamağını atlamaman daha iyi olur.

Garnier Rahatlatıcı Gül Krem ile Hem Cildine Hem de Doğaya İyilik Yap

Garnier Rahatlatıcı Botanik Gül Krem %96 doğal kaynaklı içerikler ile zenginleştirilmiş. Doğal kaynaklı olan ve her sene yeniden oluşup yenilenebilen kaynaklardan gelen gül ile cildine iyilik yapıyor. Rahatlatıp gereken nemi vermiş oluyor. Ürünün ambalajı da %100 geri dönüştürülebilir olarak tasarlandı.